4 personer
från Civilekonomen på Stockholms universitet bestämde sig, en solig lunch på Odengatan i mitten av april, för att det var på sin plats med en hejdundrande skolavslutning och ett galet examensfirande. Sagt och gjort! Förra fredagen. Mitt kök. Kristian kände Wille som kände Grethe som kände... ja, räknar man så kände vi klart till varandra allihopa men inte mer än via en nick i korridoren eller genom ett grupparbete under våren. Så fyra, för varandra okända vänner, samlades mellan skärbrädor, spis och sten för mat, vin och sällskap. Ett sjukt kul koncept som slutade på Berns och som startade en vänskap!Halstrad tonfisk med mangosalsa och örtslungad ruccola med parmesan. Heta smaker som passar utmärkt till ett skönt rödvin!
Strax innan servering halstrar du tonfisken i het stekpanna i lite olja, använd gärna en grillpanna som du ser på bilden och pensla då tonfiskenmed oljan eftersom oljan annars bara rinner ner och lägger sig mellan ribbborna i pannan och ger os snarare än hindrar tonfisken från att fastna och trasas sönder
Skär tonfisken i tunna skivor och servera denna tillsammans med salladen och sesamdressing. Vi vill inte ha det för varmt när vi ska blanda det med resten av salladen
Tonfisken kan ententen stekas eller grillas, se bara till att den inte blir överstökat. Blanda i en skål med en halv pressad lime, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och peppar
Ni måste prova om ni får tag i färsk tonfisk och gillar lite asiatiska smaker. Klicka på majonnäsen och servera med en eller två limeklyftor att pressa över
Fisk600 g tonfiskfilé i portionsbitar salt (efter smak) peppar (efter smak). Fisk600 g tonfiskfilé i portionsbitar salt (efter smak) peppar (efter smak)
täck tonfiskenmed sesamfrön på alla sidor. Skiva upp och servera med lite ris och en grönsak (På bilden med vitlökswokade ärtskott) vita och svarta sesamfrönyellow fin tuna (sushi kvalitet)
Halstradtonfisk är en riktig favorit. Krydda tonfisken runt om med wasabi&sesame-kryddan. halstra tonfisken snabbt, så att den fortfarande är rosa inuti, på grillen eller i en stekpanna
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
för 3 stycken mellanstora tortillas (som på bilden)30 g majsmjöl/vetemjöl med råg1 msk vatten1/2 kryddmått salt3 g bakpulverBlanda ihop alla ingredienser till en fast deg och jobba med den i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.