Tomaterochsparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
4 4 minibaguetter (gärna bake off) 4 port pasta (gärna linguine) 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 250 g sparris (gärna grön) 150 g haricots verts 1 röd chili 1/2 msk olivolja 1 msk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl buljong (vatten och skaldjursfond) salt peppar 580 g räkor i lake 1 citron 1/2 ask romanticatomater (à 400 g) 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den här veckans vegorätt blir en innehållsrik och smakrik paj med färsk spenat, färsk sparris, färska tomateroch en fårost med smak av soltorkade tomateroch oregano
Skölj och torka sparrisen. Rostad sparris. Strö på timjan och den krossade vitlöksklyftan. Bakade tomater. Linda en halv serranoskinka runt varje sparrisoch rosta dem i panna med olivolja tills de fått fin färg och mjuknat
Lägg upp att på ett fat, börja med sallad, sen potatis, rödlök ochsparris. Dagen därpå, lägg upp kycklingen på ett fat och dekorera med tomateroch oliver
Den här gången blev det ravioli med grön sparrisoch ugnsbakade tomater. Jag skar grön sparris i bitar och kokade dessa i några dl vatten med lantbuljong och en klick smör
Lägg på ett ägg på varje sparristallrik, garnera med hyvlad parmesanost, tomatköttoch olivolja. Skär av nedre delen på sparrisenoch koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.