Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor
Men för oss vuxna är spenat rena hälsobomben och innehåller massor med mineraler och vitaminer. Du kan naturligtvis fylla pannkakorna med något helt annat om du föredrar det, fisk, skaldjur eller kanske något vegetariskt
Bottnarna är ju både glutenfriaoch mjölkfria, och om du vill göra en laktosfri variant väljer du förstås laktosfritt smör, laktosfri färskost (joodå det finns) och en mjölkfri vit choklad, som finns av flera märken
Fyllning. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningenav vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.