Mina favoriter

  • 6 Recept
Mina favoriter

Marinerad herrgårdsstek

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en form och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och stek tills innertemperaturen är 65 grader, tar ca 1 tim

Kräftströmming

En svensk klassiker som normalt inte innehåller någon kräfta alls, men här kommer en ”lyxvariant” med kräftstjärtar, alltså ”riktig” kräftströmming
Fläskstek med knaprig svål och cidersås

Fläskstek med knaprig svål och cidersås

Steken bör vara minst 1. 5 kg - väger den mindre blir den lätt torr och bränd. Den höga ugnsvärmen i början av stektiden gör att svålen blir knaprig och gyllenbrun
Gravad lax med dansk hovmästarsås

Gravad lax med dansk hovmästarsås

Dra bort alla små ben ur laxen med en tång. Blanda socker, salt och vitpeppar till gravningen. Lägg laxen på ett fat och knid in gravningen
Gör egen majonäs!

Gör egen majonäs!

Häromdagen lärde min mamma mig att göra egen majonäs. Jag hade fått för mig att det var så väldigt svårt och säkert skulle skära sig om jag försökte, men så var det inte alls
Rostbiff med Dansk Remouladsås

Rostbiff med Dansk Remouladsås

Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem