Mina favoriter

  • 16 Recept
Mina favoriter

Charktallrik med melon

Till basilikaoljan, lägg basilikablad och skalade vitlöksklyftor i en smal skål. Mixa med stavmixer tillsammans med olja och vatten till en grön sås
Päronsallad med prociutto

Päronsallad med prociutto

Skala päronen, skär bort kärnhusen och dela dem i klyftor. Blanda dem i olivolja och flingsalt. Blanda ingredienserna till basilikaoljan och mixa dem till en grön örtolja

Chevré med honung och rödbeta

Ugn. 200 grader. Börja med att koka rödbetan så att den blir mjuk. Dela upp chevrén i valfri mängd per portion
Buffalomozzarella och parmaskinka

Buffalomozzarella och parmaskinka

Dela buffalomozzarellan i två delar (så att skärytan blir så stor som möjligt) och lägg upp delarna på varsin tallrik

Melon & parmaskinka

Melon & parmaskinka. augusti 12, 2013 in mat, smårätt| Taggar. förrätt, smårätt. ”Melon och parmaskinka. Guuud vad tjatigt” finns det de som säger
Augustimiddag

Augustimiddag

Rödbetor med skinka, valnötter och mozzarella. En härlig, färgstark förrätt med både sötma och sälta. 4 pers
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Aperitif/ Entrérätt. Friterad bladpersilja med pepparrot-majonnäs,. Kallrökt Kristina-skinka med kantarell-stuvning

Chevrépaket

Påsken har varit lång och bjudit på det mesta i matväg, bl a den här goda förrätten. Förrätten går bra att förbereda
Crostini med lufttorkad skinka

Crostini med lufttorkad skinka

Sätt ugnen på 225°. Skiva baguetten i 0,5 cm tjocka skivor. Pensla med smör-&rapsolja och strö över salt och peppar

Gratinerade fikon med chèvre

Det här är en riktig favorit med många härligheter från Medelhavet i en och samma ljuvliga lilla rätt

Mammas födelsedagsmiddag

Vad ger man till den som varken vill firas eller ha några presenter. Jo, man bjuder hem henne på middag
Dille på färska fikon

Dille på färska fikon

Runt nyår när alla presenterade tips på olika rätter som kunde passa till nyårssupén, så stötte jag på en förrätt hos Erika som tilltalade mig