) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa och kanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Servera kakan med vaniljvisp. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör samman smeten och häll sedan smeten i en bröad kakform (smeten blir ganska fast)
Tärna äpplena, lägg dem i skål medkanel och kardemumma, eller bara kanel, socker och riktigt. Leta fram den så ska vi göra fantastiska äppelkronor att imponera på helgens gäster med
Äppelkakamedkanel och kardemumma. Söta gjorde jag med kokossocker. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts medkanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Här har ni äppelkakan som blivit en av höstens bästa fikafavoriter på Solhaga. Det är en fin höst vi har, med högvis av stora fina äpplen som bara rasar ner från träden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.