Jag hade sedan på färska tomater, rödlök, ananas och champinjoner innan pizzan åkte in i ugnen för att sedan toppa med ruccola och parmesan efter gräddningen
Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna köksmaskin eller elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg
Rör ut den med ljummet vatten, och rör ner flingsalt, socker och olivolja. Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Pizzadegen jäser en del på bara ett par dagar och ska du köpa fler och frysa in så bör dessa inhandlas på torsdagen – det finns då tillräckligt med jäskraft när du tar fram den ur frysen
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.