Nu är älgjakten är igång och det betyder att frysen snart kommer att fyllas på igen och eftersom jag inte gjort åt allt kött från förra säsongen så passade jag igår på att göra en älggryta
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Hetta upp lite olja i en wok/stekpanna, bryn köttfärsen, blanda ner övriga ingredienser till såsen. Låt det småputtra och späd med lite vatten vid behov
Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ kallt tills serveringen. Tips. Frisk, krämig sås som är perfekt på en matig utflyktsmacka med kallskuret kött
Förra fredagen blev det tårtor till jobbets födelsedagsbarn igen. Jag brukar göra tre stycken. en choklad, en cheesecake (för det gillar folk) och en annan
Jag fortsätter laga rätter ur Marocko på ett fat och sist blev det en marockansk lammgryta (som egentligen skulle vara med aprikoser och mandel, men i all hast glömdes det bort