Rostas är en del av rostbiffen, på senare år har det blivit populärt att tillaga som oxfilé, det blir gott men du får inte genomsteka den för då blir den torr och seg.4 personer
800 g rostasfile i bit. Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Gör egen marinad om du vill, men jag använde en påse av Santa Marias vitlök&örter marinad som var kvar från grillsäsongen
800 g rostasfile i bit. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke
Den här underbart goda sidorätten fixade jag till utav en skrumpen paprika som vi hade i kylen. Tänk att något som är färdigt för komposten kan förvandlas till en sådan liten delikatess
srirachalinsbiffar, marinerade böngroddar & rostad paprikasoppa. Morotsbollarna uteblev, och istället blev det marinerad bönsallad med penne och soltorkad tomat & basilika-sås på följande sätt
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås 4 port. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.