Kör på med lite mer praliner. superroligt hantverk. förstår varför handgjorda praliner kostar en del. )Nu är det dags att fylla med lite marsipan tänkte jag och istället för att köpa så tänkte jag göra
Här kommer recept på min "födelsedagstårta" från i fredags, som utlovat. För första gången testade jag mig på att göra cheesecake och det var inte sista gången
Jag behövde en riktigt god chokladkaka att ha som efterrätt när vi hade middagsgäster idag och för att inte bli besviken igen googlade jag på "maailman paras suklaakakku" ("världens godaste chokladkaka") och det första recept som kom upp var den här chokladkakan av Sikke Sumari
Som bekant är kladdkaka mitt favoritbakverk och därför har jag försökt göra en lite nyttigare version så att man kunde äta sådan (ännu) oftare, eller hur
Kärleksmums är ju en riktig klassiker som i alla fall jag är ganska trött på så jag tänkte att jag provar att "piffa till" den lite och ack så bra det blev
Den godaste morotskakan jag någonsin ätit (hittills) var från Amy's Bread i New York. Jag hade turen oturen att bo bara några kvarter från deras butik i Chelsea Market när jag pluggade och jobbade där, och efter att ha smakat deras morotskaka blev det säkert ett par besök i månaden för att köpa med mig deras gudomliga bakverk
Halloween nalkas och idag, på min lediga dag, passade jag på att ägna mig åt pumpakarving. Det blev två ilskna gubbar som vaktar varsin sida av ingången till vårt hus
Chokladkaka, kraterkaka. kär kaka har många namn. Nu var ju tanken att detta skulle bli en sån där vanliga chokladkaka som alla andra bakar - jag tog bara ut den ur ugnen aningens tidigare eftersom jag ville ha en riktigt saftig chokladkaka, en sån som inte alla andra bakar
Den här veckans fredagsmys fick bli nåt lite fräschare. Känner att jag fått nog av en massa söta efterätter på ett tag…till nästa fredag kanske Jag toppade glassen med ohojs lakritssås som stelnar och blir hård på glassen, jättegott till
Hallonheesecake med röda vinbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad philadelphiafyllning smaksatt med vanilj, garnerad med hallon och röda vinbär samt skimrande hallongelé
Igår blev det en saftig chokladkaka till fika. En lite mer vardagsbetonad, enligt mitt tycke. Dock är den riktigt god och receptet kommer från Sju sorters kakor