I veckan testade jag och göra kebab på ett nytt sätt. Det blev omtyckt av både stora och små. Vad som är kebab kan ibland vara lite förvirrande för det betyder ju olika saker i olika länder
Jag sökte runt lite på mina olika recept-appar för att hitta något kul att göra med köttfärs istället och igår såg jag Jamie Oliver göra kebab så jag bestämde mig för att göra min egen variant av kebab med den köttfärs och de grönsaker vi hade kvar i kylskåpet samt lite andra rester i skafferiet och frysen
Ingredienser. ½ purjolök1 kg morötter2 dl röda linser1,2 l vatten1 buljongtärning eller motsvarandesalt, vitpeppar, cayennepeppar och muskotnötEn näve färsk persilja eller koriander, kan uteslutas
”Härligt Hemma” Har valt ut sina 10 favoriter nämligen. 10 favoriter nämligen. För en tid sedan blev jag kontaktad av Aftonbladet för ett recept de var intresserade av
Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin 5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot
Det här måste nästan vara det godaste jag någonsin bakat. Den är iaf definitivt den saftigaste, och måhända inte alltför nyttig, och trots att denhåller i evigheter i kylskåpet så varar den oftast inte särskilt länge
Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp