Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 2 dl rödvin
När de två timmarna som behövs för att få en köttgryta riktigt läcker äntligen hade gått, fick så Najnin äntligen hugga in på sin mustiga gryta, och hon var sååå lycklig
Red av grytan med mjölet, rör ut mjölet i lite kallat vatten och rör ner det i grytan, koka upp. Häll på oxbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Bryn grytbitarna i en stekgryta med lite smör tillsammans med baconet, salta. Smaka ev av med mer kryddor, jalapeno efter smak samt maizenaredning om du önskar en lite tjockare sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.