Här är min mormors recept som gör att alla kan vara med på lika villkor vid fikabordet. Man ska för Guds skull inte behöva vara utan bullar bara för att man äter glutenfritt
I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Det här receptet på glutenfri kladdkaka måste jag bara dela med mig av. Jag nöjde mig med lite blommor i håret och en endaste kavaljer - den som jag hållit mig till i fyrtio år vid det här laget
Blåbären kan bytas mot andra torkade bär, ex vis tranbär, körsbär eller russin. Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
1 ½ dl russin. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda in margarinet. Knåda till en deg och forma till små runda bollar
En underbar äggrätt med lite exklusiv känsla som går att variera lite hur som helst. Om du använder skinka eller bacon kan du kanta insidan på muffinsformarna med skivorna och upp över kanten
- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär och russin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Originalet säger snabbhavregryn men jag bakar med vanliga havregryn. HAVREKAKORMEDRUSSIN 35- 50 st3 dl havregryn125 g margarin eller smör1 1/2 dl socker1 1/2 dl russin3 msk vatten2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverSmält fettet och häll det över havregrynen i en skål. HAVREKAKORMEDRUSSIN 35- 50 st
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Sveas spröda havrekakormedrussin, ca 40 st. 2 dl russin. Rulla till kulor ca 2½-3 cm i diam, tryck till med en gaffel. 2 dl russin
Linssallad med oregano & limekräm. Kycklingfärs med avokadokräm. Nog om det och över till något betydligt mer intressant, nämligen gluten och mjölkfria recept
Mosade ihop allt med en gaffel till en smulig men ändå lite smetig konsistens. En kollega tål inte ägg, mjölk och gluten så det var en lite utmaning vad han skulle få på fredagsfikan jag skulle bjuda på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.