I samband med att lillan fyllde ett år bakade jag sockerfria muffins. Jag räknar med att det finns fler föräldrar där ute som tycker att det är onödigt om barnen får i sig socker jämt och ständigt
Här kommer ett recept på ett lite nyttigare alternativ till chokladmuffins. de blev faktiskt riktigt goda tillsammans med hallon och lite vispad kokosmjölk
Jag vet inte hur många olika soters chokladbollar jag bakat hittils i mitt liv. Men de är så himla lättgjorda och goda att jag inte kan låta bli att experimentera med olika ingredienser
Ugn. 200-250 grader. Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i degbunken, häll över mjölken och tillsätt olja, suketter strö, ägget, saltet och kardemumma
Jag har ett flertal smakkombinationer som jag tycker är lite sådär extra goda. En av dessa kombinationer är, som ni kan se i rubriken, choklad + banan + jordnötssmör
Jag hoppas ni alla hade en härlig Valborg, som nu har fortsatt med en lika härlig 1. a maj. Jag och min sambo brydde oss inte om att fira Valborg något nämnvärt, utan bestämde oss för att istället gå på bio
Det andra receptet som jag gjorde som Risnetas bagare är Chokladkaka med avokado. Denna mjuka kaka består av en botten innehållande bland annat hälsosam avokado, färska dadlar som bidrar till sötman och smält choklad (vilket jag tycker är extra lyxigt)
Ugn. 175 c. Mandeln ger kakan fin garnering men kan uteslutas. Smörj och bröa en form som rymmer 1,2-1 ½ liter och strö över botten med 1 msk flagad söt mandel