amies bästa

amies bästa

  • 5 Recept
mina favvosar
Månadens sötsak: Efterrätt

Månadens sötsak: Efterrätt

Dax för ett bidrag till Månadens sötsak tycker jag. Denna månad är det efterrätter, och vad passar inte bättre då med ett nyttigare alternativ så här efter julens alla helgdagar
Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Du behöver4-6 personerPajskal150 g smör2 dl vetemjöl1,5 dl rågmjöl1/2 tsk salt2 msk vattenFyllning2 l färska kantareller1 gul lök2 msk smör1/2 tsk salt150 g riven västerbottenostÄggstanning3 ägg2 dl vispgrädde1 dl mjölk1/2 tsk peppar1 tsk saltGör såhärSätt ugnen på 200 grader
Trattkantarellpaj

Trattkantarellpaj

En god vän till mig hävdade vänligt men bestämt härromdagen att han inte har tid att laga matlådor. I alla fall inga med hälsopoäng
Crepes med spenat och ost

Crepes med spenat och ost

Gjode dessa pannkakor, eller crepes, för att en av döttrarna åt liknande pannkakor på Ikea restaurangen en gång, som hon tyckte om
Crepes med fräst bladspenat, vitlöksstekt svamp och ost

Crepes med fräst bladspenat, vitlöksstekt svamp och ost

Var på Crêperiet 4-knop i veckan. Ett mysigt och osigt ställe. Inspirerades till följande middag. 2 portioner (4 laggar)1 ägg2,5 dl mjölk1,25 dl mjöl - gärna bovetemjöl(Jag använde dock fullkorns-dinkelvetemjölannars blanda graham och vetemjöl)salt+2 nävar svamp1 stor klyfta vitlök1 påse färsk bladspenat (100 gram)några körsbärstomater2 rejäla nävar riven ostcitronRör ihop smeten till pannkakorna