Denna smakrika linsgryta med indiska toner lyckas verkligen med detta uppdrag med bravur och därmed lyfter vi också på hatten för den första officiella höstdagen och septembermånad
Den här försvenskade, krämiga, indiskalinsgryta var riktigt smarrig. Indiska maträtter kan ibland vara rätt så kryddstarka och därför inte riktigt falla alla i smaken
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
En indisklinsgryta får det bli. Måndag igen och köttfri dag. Servera med basmatiris, turkisk yoghurt, nybakat naanbröd och chutney (recept här i bloggen)
Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock
En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter. Recepten på potatisen och myntasåsen hittar du längre ner i detta inlägg
Det är alltså ett pyttelitet fel som bara påverkar receptet på brödet, inte linsgryta. Det vill säga jag har fokuserat på grundläggande principer för en hälsosam kost som hjälper mage/tarm att läka, som boostar immunförsvaret och som verkar hormonreglerande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.