Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Här hemma hos oss tvättas och packas det för fullt. I morgon kommer jag vara borta större delen av kvällen, först är det möte och sen middag på restaurang, me like
Ok, fredag, helg och ledighet igen. Jag ska baka, gå på loppis, gå på tjejfest och lite jobb. Till förrätt blev det en favorit i repris, tomater, mozzarella och basilika
Potatiskakan tillverkade vi kvällen före och färdigställde i lagom tid. Så god att pojkarna sa att vi hade kunnat äta bara potatis och då är det god potatis
Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Fläskfilé är väl kanske inte det mest spännande köttet att tillaga men jag återkommer ändå gärna till det, både till vardag och lite festligare tillfällen
Vi skulle egentligen ha ätit helstekt fläskkarré men eftersom att jag glömde att ta fram den ur frysen i tid så fick det bli en snabblösning med fläskfilé
Dock orkade jag inte vänta på att köttet skulle bli helt klart och eftersom det är fläskkött sitter jag här och är orolig för att ha fått galna-gris-sjukan eller något
Man slänger i det man har och voilá så har man en god middag. Tycker ni skall testa denna gryta, jättegod och passar perfekt till fredagsmyset eller festen
Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakanoch ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.