Hallå i måndagsmörkret. . Nu är det mörkt redan vid fyra på eftermiddagen, perfekt tid att tända ljus. Jag lovade ett lunchrecept till idag, men jag slänger in min efterträningsmat istället
* Ugn 210 grader. ** Ugn 180 grader. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg
Kylen flödar över av grönsaker från Bondens egen marknad och Mossagården, samtidigt som tiden flyger iväg och jag jobbar en massa och hinner aldrig laga någon mat, i allafall inte någon som är värd att blogga om
Att få strosa runt på torget i dessa tider är ren och skär njutning. Här i Uppsala, och på många andra håll i landet, brukar det på fredagar vara Bondens marknad, då lokala bönder visar upp och säljer sina produkter, allt ifrån grönsaker, svamp, frukt och olika inläggningar, till ostar, kött och korv, fisk, blommor m m
försmak av julen även via den fina klöverbrickan från johannab. älskar den julröda färgen. På kvällspromenaden tidigare i veckan fick jag se de första adventsstakarna lysa upp ett och annat fönster här i närheten
Grönkål sägs vara rikt på järn. Själv har jag knapphändig erfarenhet förutom långkålen vid jul. Men detta var ett experiment som trots allt blev lyckat
Grönkål är ju både nyttigt och gott så passa på nu i vintertider att proppa i dig. Jag hackade grönkålen grovt och stoppade ner i en paj tillsammans med fetaost, champinjoner och lök
God kväll på er. Nu börjar jag se ljuset i tunneln slut, imorgon inventerar vi på jobbet och sen är det bara fredagen kvar och sen är vi lediga i två dagar
Ännu en julig grej på ett smart vis. Paj a 25 cm radie cirka. ca 8 stjälkar grönkål1 grönsaksbuljong1/2 paket feta, får eller get please12 körsbärstomaterStanning
Så var det söndag igen och jag har inte bloggat på en evighet, så det blir skämsmössan på. Nu när man har varit ledig ett par dar och så ledig dag i förra veckan så blir den här människan mycket förvirrad och veckovild, men det måste erkännas det är ganska så skönt att vara ledig och bara ta det lugnt, hitta på mysiga saker och äta god mat
Grönkål förknippar ju många med vintern, och kanske ännu mera med julen som dekoration på julbordet. Grönkål är ett superlivsmedel och passar utmärkt att använda i soppor, smoothies, pajer, råkostsallader etc
PROPPMÄTT efter dagens kvällsmat. Men gott var det. För att inte tala om nyttigt. Sojarostade grönsaker med lax, 2 port200 g morötter300 g blomkål1/2 citron1 msk japansk soja1 msk rapsolja2 laxfiléerflingsalt, svartpeppar50 g vitkål1/2 dl turkisk yoghurt1/2 tsk sambal oelek1
En härlig och festlig laxrätt med mycket grönsaker och chilistekt halloumi. Passar perfekt när vintern är här och man behöver känna lite medelhavstoner och dofter