Väl tillbaks från landet var det hög tid att ta hand om sidfläsket från i måndags. Igår tog vi ur fläsket från lagen och torkade det nogsamt med hushållspapper, för att sedan lägga tillbaks det i kylskåpet
RIMMAD LAMMRULLERimmad lammrulleDetta är ett gammalt danskt slaktarrecept. När jag köper ett helt lamm på hösten ber jag att få bringan hel ( alltså inte knäckt )
Jag jobbar med att få upp mitt leverintag. Målet är att äta lever i någon form minst en gång i veckan. Tidigare har jag gjort krämig bredbar leverpastej som är väldigt god, men eftersom vi samtidigt försöker hålla nere mejeriprodukterna så letar jag efter andra alternativ som inte innehåller så mycket smör och grädde
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Stilfullt á la Mannerström. Oj. Nu anfaller de igen. Julborden. Sedan flera veckor tillbaka fyller julbordsannonserna (som vanligt) tidningarnas nöjessidor sida upp och sida ner med sina lockande tillrop
Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Dagens recept är hämta från en annan matblogg, Öhmans Mat & Vin. Enligt receptmakaren ska detta vara en "grym" sillinläggning och jag kan väl inte annat än hålla med
Som jag berättat om tidigare så är jag med i en receptlek som heter "Skicka vidare". Idag var det dags för mig att göra receptet som jag fått från Rebecca, inlagd sill
I dessa midsommartider så är ju sillen såklart viktig och även om vi köper det mesta av sillen vi äter så tycker jag det är kul att göra en eller två burkar själv
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer