Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Höstig päronpajmed mandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inte bli smarrigare liksom. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Rör i äppelblandningen, kokosoljan, äggen och eventuellt lite vatten, så att smeten får rätt konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.