Morotspaj och fruktigt vatten
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 5 stora morötter, tunt strimlade
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm gurkmeja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • 150 g fetaost, tärnad
  • 1 dl crème fraiche
  • Stek morötterna i oljan, krydda med gurkmeja, salt och peppar.
  • Blanda samman morötterna med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Fördela fyllningen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter Låt pajen svalna innan du hugger in på den.
  • Passar lika perfekt till det grillade och på en buffé, som det gör som ensamrätt!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.