Till frukost åt jag den sista biten som var kvar från helgens chokladcheescake, en kaka som bokstavligen slängdes ihop av det som fanns hemma i kylskåpet (därav berget med jordgubbar
Ännu ett recept som jag delar med mig ur “Lyxiga cupcakes och läckra kakor”. Denna kan du även göra glutenfri, byt ut degestivekexen mot glutenfria degestivekex, minst lika god
*Sätt ugnen på 175°. *Krossa eller mixa kexen fint. *Smält smöret och rör ner smulorna. *Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter
Black Russian (lika delar Kahlua och vodka) är min mans älsklingsdrink och den inspirerade mig när jag ville förnya en chokladcheescake som jag bakat många, många gånger
Hallonripplad citronglass4 portGlass-smet3 dl gammeldags mjölk, eller 3%3 dl vispgrädde1 msk honung2 citroner1 tsk gelatinpulver eller 1 blötlagt gelatinblad5 äggulor1,5 dl råsocker1 krm ekologiskt vaniljpulverHallonsås250 g frysta hallon0,5 dl råsockerKoka upp mjölk, grädde och honung tillsammans med det rivna skalet av citronerna
Till den ena tillsätter du ingredienserna till chokladcheescaken. Jag skulle nu vilja bortförklara min frånvaro med att vi bokstavligen jobbar natt i lägenheten, men någonstans misstänker jag att om jag skriver något mer om lägenheten och det projektet så lämnar ni för alltid haha
Vi andra åt pankofriterade havskräftsstjärtar med wasabikräm och mangosallad, kräftsoppa, pestobakad lammytterfilé med jordärtskocksstrudel och rödvinssås, osttallrik och chokladfondant med hallonripplad vaniljglass
Vispa ägg, ost och hermesetas. Smält smöret, stäng av plattan och låt chokladen smälta i smöret. Häll "chokladsmöret" i äggblandningen och vispa ihop allt
Hallonripplad Cheesecake1 paket frysta hallon ca 250g1 dl socker1 dl vatten1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)100 g smör200 g digestivekex600 g naturell färskost t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.