Fisksoppa! Dagens LCHF-lunch blev en fisksoppa med saffran, räkor, lax och sej. =)Fisksoppa. 1 purjolök2 vitlöksklyftor 2 dl vatten 2 dl vitt matlagningsvin 3 dl grädde1 burk crème fraiche 3-4 msk hummerfond 1 tsk salt1 krm vitpeppar1 paket saffran1-2 tomater1 röd paprika300g tärnad lax300g tärnad sej eller torskRäkor till dekoration Matrummet
FISKSOPPA. Igår gjorde vi ju en smarrig & krämig fisksoppa på räkorna som blev över från lördagen och jag tänkte dela med mig av det goda receptet som jag fick av Pica Therese Johansson - My life in Canada -
Fisksoppa med saffran, grädde, crème fraîche och vitt vin Det här är min sons favoriträtt just nu. Gyllengul och god, serverad med aioli och bröd. Fisksoppa. Ca 4 portioner I producentens mage
SAFFRANSKRYDDAD FISKSOPPA MED LAX OCH TORSK En härligt krämig fisksoppa lagade häromdagen med saffran i. Aioli serverade jag till. 4 pers400 g torsk300 g laxfilé150 g skalade räkor1 purjolök1 vitlöksklyfta3 msk hummerfond2 dl vatten2 1/2 dl vitt vin, eller matlagningsvin2 1/2 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1 paket saffran1 tsk saltsvartpeppar1 tsk timjan 1 tsk torkad basilikaGÖR SÅ HÄR Bland bakverk och kastruller
Torskfilé meunière med räk- och hummersås Ordet meunière är franskt och betyder "mjölnarens fru". Att tillaga något meunière innebär att man vänder det i mjöl och sedan steker det i smör Skolkocken