Shizokrasse, dill, vattenkrasse samt nystekta kantareller. Här kommer ett litet recept där jag valt att använda kummelrygg tillsammans med lite olika texturer utav blomkåloch broccoli
Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skal på. Tvätta sellerin och gnid in den med olja och salt. Vänd ner den kokta savoykålenoch potatisen i smörblandningen så det blir varmt
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Börja med att steka kålen i olivolja några minuter och tillsätt sedan vitlök och potatis. Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Hummern åt vi kall med avokadohalva, crème fraiche och så en kall sås som vi brukar ha till just hummer - Rhode Island med vitlök - som ni hittar receptet på här
en bit kålrot. med krispiga bitar utanpåoch rosa kött inuti. Jag är inte uppvuxen med så många söndagsstekar, men om de förekom så var det på hjort eller rådjur eller så lagade mamma vildand eller fasan istället
De blir jättesaftiga och passar att servera på skivor av stekt aubergine. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- ochblomkålsmos smakar inte heller fel till lammet
Inlägget Stekt torsk med sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Men i veckan som gick lagade jag en torsk-rätt som blev jättegod – torsk med en ljummen sallad och skirat smör
Blanda äpplen och bananer i en skål. Stekta äpplen med banan och kokos. Krydda med kanel. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Jag har tidigare gjort pizzabotten påblomkål, men ska erkänna att jag tycker det är svårt att få dem att hålla ihop - om man inte vräker ner en massa ost som smälter och då fungerar som klister
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.