Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. havtornsglass. Koka upp grädde, mjölk och blanda den med äggula, vispa varm över vattenbad till 82°
Havtorn kan jag ju nästan inte leva utan, det hjälper mig att få ordning på mina torra slemhinnor här och där, så det äter jag i någon form nästan varje dag
Under tiden värmer du upp de frysta, eller färska Havtornen i micro under 3 minuter. Omega 7, vitamin A, B, C, E och karoten från havtornsbären. 1 paket frysta havtorn 225 gram
Den kreerades för några veckor sedan när jag dels hade lite mandelmassa kvar från tidigare tårtbakeri, dels hade en del färska havtorn över efter att ha självplockat och kokat havtornssylt
Den som fångade mitt intresse var Mango och havtorn. ca 1 dl Finnerödja ”Bara bär” Mango och havtorn. 2 tsk Finnerödja ”Bara bär” Mango och havtorn. ca 1 dl Finnerödja ”Bara bär” Mango och havtorn. 2 tsk Finnerödja ”Bara bär” Mango och havtorn
Jag hade också i torkade havtornsbär, som är fulla av finfina fettsyror - Omega 7 - som är särskilt bra för knarriga slemhinnor. 2 msk torkade havtornsbär - ca 4 g. 2 msk torkade havtornsbär - ca 4 g 2 tsk husk
Jo jag fick för mig att jag skulle smaksätta brödet med kalltorkad havtorn, som jag köpte sist jag var i Hötorgshallen och botaniserade hos Pierias livs
Havtornstryfflar. Havtornspuré. Koka upp havtorn och socker. Koka upp havtornspurén och honung. Slå havtornspurén över chokladen och blanda ihop tills all choklad har smält
35 g frysta havtorn - halvtinade. 1 skalad och urkärnad nektarin - urkärnad och skalad vikt ca 110 g ½ kravbanan - ca 45 g 1 liten klyfta skalad och urkärnad melon - ca 50 g 35 g frysta havtorn - halvtinade
När man som vi har plockat sisådär åtta kilo havtorn på självplocken nästgårds så kan man ju faktiskt unna sig att ta ut svängarna lite och pytsa i några av bären i ett frukostbröd, tycker ni inte
Lägg i havtorn, morotsrivet, citronsaft och socker i en tjockbottnad gryta. 1200 g havtorn. 11 citron, saftenKoka upp havtornen och vatten och sjud tills bären sjunkit ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.