Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda gärna ihop det genom en sil för undvika eventuella klumpar
5 december. Mammas goda nötkakor är en höjdare alla dagar på året. Ingen gör dom så goda som mamma förstås, men när inte hennes finns att tillgå gör jag gärna en sats själv
Citronpaj med italiensk maräng är verkligen ingen ny uppfinning, men det är ju så gott. Lättätet är det också och passar utmärkt efter en god måltid när man är mätt men ändå vill ha nånting sött efterråt
Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Har ett litet dilemma bara nu när jag skulle till och skriva receptet här till er
Smula ner jästen i en bunke. Värm yoghurten i en kastrull eller mikrovågsugn till fingervärme, 37º. Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den löst sej
. Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning…. Här har jag utgått från ett trevligt recept som publicerades i DN för några år sedan
Idag testade jag att göra sufflè för första gången. Det blev en chokladsufflè med vit choklad i. Hur många gånger har man inte hört att det ska vara så svårt att göra sufflè, när det i själva verket var hur lätt som helst
Här kommer ett tips på en annan enkel gratäng. Perfekt vardagsmat. Själv serverade jag den tillsammans med gorgonzola fylld laxfile, receptet på den hittar ni här
Jag gillar att baka rullrån, det går snabbt och blir supergott. Jag har ett elektriskt rullrånsjärn vilket gör det hela mycket enklare än att ha en gammeldags som man värmer på spisen