På tisdag är det dags för fettisdagen så har ni inte bakat semlebullar är det hög tid. Jag är mamma och dotter Bergenström trogna och bakar inte bara Annas kanelbullar utan även hennes släta kardemummabullar
Här kommer ett recept på bröd som jag ibland bakar. Det blir två formbröd som jag lägger i avlånga sockerkaksformar5 dl ljummet vatten50 g jäst1 dl rapsolja½ dl sirap2 tsk salt4-5 dl vetemjöl10 dl "annat, grovt", t ex 2 dl rågsikt, 4 dl grahamsmjöl, 2 dl vetekli, 2 dl havrekli
Igår frågade min kollega om jag bakat Det fantastiska brödet. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Sätt ugnen på 250 º. Skala och skiva potatis och morötter. Skölj och slanta purjolöken. Varva potatis, purjolök, morötter, riven ost och salt och peppar i en eldfast form