Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Påskbakelse

Påskbakelse

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och ströbröa en avlång brödform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver

Elins juliga sockerkaka

Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält margarinet. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kryddor, choklad och mandelmassa

Mazarinkaka i långpanna

blanda sedan i övriga ingredienser. bred ut smeten 400 g margarin. 4 dl socker. 4 ägg. 100 g mald mandel. 2 msk vaniljsocker

Rabarbermazarin i långpanna

Med den här långpannekakan förfirade jag min alldeles för jämna födelsedag på jobbet. Ca 25 bitar blev det, ganska lagom till en lagom stor avdelning alltså

Biskvikaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna. Vispa ägg och socker. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten
Munkar

Munkar

Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen och 1 tsk socker och låt jäsa lite. Lägg i resten av ingredienserna och gör den till en smidig deg

Saftig apelsinkaka med chokladglasyr

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, 17*26 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret i en gryta. Rör i sockret, äggen, vaniljsockret, det rivna apelsinskalet och saften och sist vetemjölet
Apelsinkaka i långpanna

Apelsinkaka i långpanna

Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet. Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen

Apelsinrutor

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett