eller krämbullar eller pariserbullar - kärt barn har ju många namn. Har inhandlat en ny kompis i köket, en KitchenAid, som jag ju var tvungen att provköra i helgen
Igår var jag på besök hos svägerskan igen och hjälpte till att motionera hennes espressomaskin. Dessutom visade hon mig hur man bakar en ny liten godsak som jag aldrig har gjort förut - cornflakeskakor
Om ni får fikagäster till helgenmåste ni bjuda på de här havrekakorna enligt mina killar. Havrekakor med choklad Ingredienser200 g rumsvarmt smör2 1/2 dl socker2 1/2 dl mjöl4 1/2 dl havregryn (jag tar fullkorn)1 1/2 tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker100 g grovt hackad mörk chokladSå här gjorde jagRör ihop smör och sockerBlanda i resten av ingredienserna och rör ihopRulla till bollar (jag gör mina ganska stora)Lägg bollarna glest på bakplåtstäckta plåtar
Mormor Ann-Kristines nötkakor 80 gram socker2 hg malda nötter2 hg mjöl2 hg margarin1 tsk bakpulver Blanda samman alla ingredienser och rulla till små bollar, platta till lite
Sommar förknippar jag mycket med att sitta ute och fika,. kanske beror det på att jag spenderade många härliga sommardagar hos min mormor och morfar när jag var liten och där var för- och eftermiddagskaffet med kaka heligt
Här kommer receptet på den andra rödvinbärskakan som jag bakade häromdagen. I min receptbok heter den Karros kaka, eftersom jag bakade den första gången hemma hos Karro i Gärdal för massor av år sen
Källa. Marianns LCHF mat & bakPortioner. 8-10 stIngredienser. 3 dl mandelmjöl1 dl fibrex1 dl hackad mandel/mandelspån eller hackade hasselnötter100 g smält osaltat smör2 msk sötrix och 1/4 krm stevia1 krm vaniljpulver Gör så här
Ibland kan jag tycka att man krånglar till bakandet lite mycket. Visst kan det se superläckert ut med överdekorerade cupcakes och tårtor som man knappt vågar skära i, men ibland kan det vara lika gott med en helt vanlig sockerkaka