Idag tänkte jag ta och dela med mig av ett superenkelt och supergott bröd som man gör i långpanna. Det kallas syrianskt bröd och jag sprang på det på Öppna förskolan där de bakar det titt som tätt
Så nu har jag klagat lite, nu till det roliga det kalljästa matbrödet jag bakade häromdagen. Det fiffiga med det här brödet är att du gör det på kvällen och låter det jäsa i kylen över natten och gräddar det på morgonen, hur gott är det inte med nybakat bröd till frukost
Om den är för varm blir brödet ganska hårt. -När brödet har gräddats klart tar du ut dem och penslar med matolja och låt bröden vila under duk tills de har svalnat
detta brödet var helt ljuvligt. Låt brödet svalna på galler och bryt det sedan i bitar. Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Igår bakade vi ett väldigt gott ljust bröd som vi tänker använda som rostbröd. Brödet blev dessutom väldigt snyggt och det var gott att äta bara som det var också
I USA blandar man i lite av allt möjligt i brödet. 50 g jäst5 dl vatten0,5 dl rapsolja (500 g)1 dl ljus sirap2 tsk salt1 msk rivet apelsinskal1 tsk brödkryddorca 18 dl rågsikt1. Grädda på näst nedersta falsen i ca 30 minuter (tills brödets innertemperatur är 98 grader - mät med stektermometer)Vill du få ett annorlunda bröd kan du utesluta brödkryddorna och blanda i 1 msk kakaopulver i degen. 1 tsk brödkryddor