Eftersom jag hade lite ingredienser kvar sen jag gjorde lakritsfudge och bananfudge förra veckan så blev det till att använda lite "rester" och göra en egenkomponerad fudge
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Nytt eget påhittat vegetarisk gratäng. Så gott så vi slickade faten nästan. Sås på soltorkade tomater, färska tomater, marinerade kronärtskockor, stora kaprisar och lite annat gott
Ännu en lätt- och snabblagad liten rätt avnjöts till middag denna vecka. Jag använde både grön ravioli (spenat och ricotta) och gul tortellini (soltorkade tomater), men välj vilken fylld pasta du vill
Ugn 125 grader. Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor. Salta köttet rund om. Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra
Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår
När det oftast gäller bakning, så är det frostrosor som gör mig inspirerad. Den här gången sprang jag på hennes kardemummakaka och när hon själv beskrev den så här, var de ingen tvekan om att de är en kaka som passar mig
Solen skiner och igår regnade det t. o. m så ni kan ju tänka er hur slaskigt och blött det är. Så nu gäller det att komma ihåg var vi har stövlar, galonbyxor och vantar