Behöver jag säga vad det är för typ av recept. Du som gissade tänkte nog rätt, lättviktarmat. Jag gillar dessa recept för de går så racersnabbt att laga
När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. 2 msk afrikansk grytkrydda
Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det kan ta minst 20 minuter
Dela kycklingen i munsbitar. Bryn kyckling och lök tillsammans i en stekpanna. När det är brynt, ha i currypastan och sambal oelek och låt bryna med en stund
Jag använde en het chilikorv som blev riktigt god och vitlöken ska finhackas. Tänkte i alla fall tipsa er om en spännande kycklinggryta som jag gjorde förra helgen
Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.