Strö på kanel och pärlsocker. Pärlsocker. 1 ½dl socker. Blanda alla torra ingredienser. Stöt kardemummakärnorna i en mortel väl och blanda med det i mjölblandningen
Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vispa ägg och socker pösigt. Och så har jag bakat en kardemummakaka hastigt och lustigt då mormor och morfar kom på besök i kusinlandet och hjälpte till att sätta IKEA-lampor på plats
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Socker - och glutenfri äppelpaj. Hej. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
6 100 g smör eller margarin 3 dl socker 1 ägg 1 msk grovt stött kardemumma 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 1/2 dl mjölk 3 msk pärlsocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kardemummakakan håller länge, upp till en vecka. 13 dl strösocker. 11 tsk vaniljsocker. 1smör och råsocker till formen, samt någon matsked råsocker att strö över kakan. 1bär och florsocker till garneringSätt ugnen på 175 grader. 1Vispa smör och socker pösigt. 1Smörj formen (cirka 25 cm i diameter) med smör och bröa med råsocker. 1Häll över resterande smet, som alltså täcker bananskivor och vinbär, och avsluta med att strö över råsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.