Har du sten så slå på ugen med den i låt stå på i en timme innan du bakar. Så bakar du av brödet. Helst så ska man väl låta ett rågbröd stå till dagen efter så de får mogna så smakar de lite bättre
- En av oändliga anledningar till att älska surdegsbröd. Blanda samtliga ingredienser i en bunke, vilken du sedan täcker över med plastfolie, och placerar på ett varmt ställe under natten
Så länge konsistensen känns bra, så tror jag man kan leka lite hur som helst med den här typen av bröd, det har aldrig misslyckats då jag gjort det hittills i alla fall
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, med smak av kokos, kanel och så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera medrussin eller annat om du vill
Denna mustiga vallmokaka med smak av äpple, kanel, kardemumma, muskot med ett täcke av pumpakärnor och mandelspån lär råda bot på (åtminstone för en kortare stund) en annalkande regnig och blåsig höst
Dela degen i två delar och rundriv den med händerna. Sätt in bröden i 250 g varm ugn och spruta in vatten med en blomspruta. 3 dl (30 g) surdeg avråg (se recept). 3 dl (180 g) rågsikt. 1 dl (50 g) grovt rågmjöl
Vi bakade även ett Långpannebröd. Jag var lite väl snabb att slänga påsen med receptet på så nu när jag köpt en ny påse medFiberhavregryn (ICA gott liv) kan jag äntligen publicera det
Servera med vildris och någon kvist av en vacker och passande ört. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Det är sånt man får ”stå ut med’” när man har förälskat sig i en jägare. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.