Kokbok

Kokbok

D:razz

D:razz

Mosa hallonen med florsockret och lägg i cocktailglaset. Tillsätt rom, krossad is och pressad lime. Fyll upp med Sprite och garnera med limeskivan
Passionsfruktmojito

Passionsfruktmojito

Idag bjuder jag på en somrig drink inför ljumma och lediga kvällar. Passionsfruktmojito1 port0,5 citron2 tsk råsocker2 st myntakvistar1 dl passionsfruktsjuice3 msk rom2 dl krossad is1 passionsfrukt1 st myntakvistSkala citronen med en vass kniv och skär fruktköttet i bitar
Marinerad kycklingfilé på spett

Marinerad kycklingfilé på spett

Skär varje kycklingfilé i 3-4 strimlor på längden. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Vispa ihop hacket med rapsoljan, sojan, rosmarinen och dragonen
Mannerströms Skagentoast

Mannerströms Skagentoast

Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Krämig fläskfilègryta..

Krämig fläskfilègryta..

Det var minst sagt härligt att ta helg i fredags efter en vecka med sprängande huvudvärk & halsont. Sådana dagar ska man inte vara på jobbet men ibland måste man
Currykycklinggryta och melonsallad

Currykycklinggryta och melonsallad

2-3st kycklingfiléerolja att steka ica. 1msk currysalt och pepparca. 2msk chilisås/tomatpuré1-2dl vitt vin1st hönsbuljongtärning5dl creme fraiche (jag använder lätt creme fraiche, funkar fint)1-2dl matlagningsgräddeca
Pasta med räkor, tomat och chili

Pasta med räkor, tomat och chili

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Fräs schalottenlök, röd chili, körsbärstomaterna och tomatpuré i olivolja tills tomaterna smälter
Kycklinggratäng med räkor

Kycklinggratäng med räkor

Kokt spagetti breds ut i smord form, droppa över lite soja. Bena ur kycklingen, rensa räkorna. Fräs smör med curry och paprikapulver, rör ner mjöl och späd med buljong, grädde och mjölk
Pasta med kyckling, räkor och saffran

Pasta med kyckling, räkor och saffran

Jäkligt enkel och god pastarätt. 4 port1/2 grillad kyckling500 g räkor med skal (200g skalade)1/2 påse saffran 1 pressad vitlöksklyfta2 dl crème fraiche1/2 dl vitt vin (eller vatten med 1 tsk pressad citron)1 msk tomatpuré 1 tsk örtsalt1/2 krm cayennepepparGör så härBena ur kycklingen och skär köttet i bitar
Lättlagad festmat

Lättlagad festmat

Festmat som är färdig på en halvtimme, kan det bli bättre. Första gången åt vi detta hos Mattias föräldrar och vi föll för det direkt