6-10 potatisar
Skrubba potatisen ren och klyfta den. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt. Kör i ugn tills gyllenbruna (200 grader).
Ryggbiffmed ädelostsås. Biffen fick nöja sig med salt och nymalen svartpeppar och stekas några minuter på varje sida, men den verkade ganska nöjd med det
Skär upp ryggbiffen i fyra skivor och krydda dom med BBQ kryddan. Skala vitlöksklyftorna och mixa dom tillsammans med bladpersiljan, när allt är finfördelat så lägg i smöret och fortsätt att mixa, det är bra att mixa en längre tid så att smöret blir fluffigt då använder man inte lika mycket
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Ta ut filén och dra av överskottet av marinaden med handen. Blanda oljan, vitlöken och saltet, smörj in filén och lägg i en plastpåse töm i resten av marinaden
2 skivor surdegsbröd 1 msk smör 250 g kantareller 1 msk smör salt & peppar 2 st schallotenlök, finhacka 100 g philadelphiaost ½ dl riven parmesanost 1 tsk vinäger ev gräslök och rosepeppar till garnering Bred ett tunt
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör
1 kg ryggbiff salt svartpeppar. 1 kg ryggbiff salt svartpeppar. Bearnaisesås1,5 dl vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 1 gul lök, grovt hackad 300 g smör 3 äggulor 1 kruka persilja, grovt hackad tabasco chilipulver
Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör
Vi hade både entrecôte ochryggbiff. Ibland får man till det så där jättebra och det bästa med den här rätten är ju att det är så enkelt att tillaga också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.