Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Först ut är en förrätt med avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Du ser när det fått färg och fetaosten börjat smälta lite inuti. Lägg upp på tallrikar, ringla över honung, toppa med färsk timjan och parmaskinkachips
Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god
Blanda skivad avocado, räkor, lite hackad, färsk chili, pressad lime och mycket hackad koriander. Stek en skiva levainbröd (eller annat bröd) i smör och lägg sedan avocado- och räkröran på brödet
Vi hade en stor brieost kvar som fick bli stommen i en enkel förrätt som ändå ser lyxig ut. Gjorde sedan en sån där fin såsspegel på varje assiett, la på ostbiten och garnerade med alfalfagroddar och bladpersilja
Sen blev det grillat både till förrättoch varmrätt. Förrätt grillad guacamoletortilla. Idag har det varit en underbar dag och jag har varit ledig, först är det sedvanliga handlandet sen blir det mys hemma
Den här rätten fick jag av en kompis, fast jag har gjort om den lite… testar lite förrätter också. Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
I receptet står det snittar, men vi tog rostebröd och gjorde en normalstor förrätt. Det här receptet med kräftstjärtar och kronärtskocka har kusin Cicci tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.