En av rätterna på julbordet var grillade revben. Var riktigt mumsigt och därför något jag kommer göra igen och servera med potatisgratäng eller någon annan god potatisrätt
inga grillkorvar precis½-1 dl Marinerade Vitlöksklyftor (mina låg i örtolja)½ dl Kapris½ dl av oljan som vitlöken låg i1 msk vätska från den inlagda kaprisen2 Vitlökar Solo eller 8 klyftor vanlig Vitlök1 dl Rapsolja1 dl Vitvinsvinäger1-2 kryddmått Salt1 kryddmått Vitlökspepparev
Når dagene er varme er det godt med kald middag som ikke krever så mye forberedelse. Brødet og aïolien kan lages i forveien og ellers er det lite som trenger tilberedning, det meste skal bare legges på fat
Opålitligt helt enkelt, men bekymra er inte mina vänner för oavsett om det är solsken eller snöstorm ute kan man alltid förlita sig på sitt eget kök och framför allt sin egen ugn
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Imorgon åker sambon och jag till Karlskrona så jag gjorde vår "helgmys-middag" idag istället. Det fick bli fläskfilé i en basilikasås (inspiration från bloggen Lindas viktresa) och krispiga sparris inlindade i bacon
I fredags gjorde jag ett riktigt god "ihopkok" med fläskfilé som vi kommer göra fler gånger. Vi drack en fantastiskt gott zinfandel-vin som vi fått från en vän, kommer självklart inte ihåg vad det hette
I dag hade vi lite funderingar på att kanske placera våra rumpor på någon av stans restauranger, men efter lite funderingar och "ännavännande" så kom vi fram till att vi faktiskt inte var riktigt sugna på det
Nyårsafton firades kungligt i vårt hem igår eftersom det dessutom råkar vara vår 2-årsdag. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan