Det bakades bröd, kokades rödvinbärssaftoch lagades svamp. Brödet var i alla fall mycket gott med lagrad prästost och mammas citrus- och morotsmarmelad
Rör sönder bären och tryck dem mot kastrullens kant så att saften kommer ut. Receptet är tämligen traditionellt och finns redan här på bloggen men det var ju ett tag sen sist så här kommer det igen
Drick och njut och håll dig och din familj frisk. Ta ett kryddmått natriumbensoat per liter saft. natriumbensoat mängd beror på hur mycket saft det blir
Dagen efter skulle ju sonen ha skolavslutning, sista dagen på lågstadiet och såklart skulle det firas med lite nykokt saft som jag blivit motiverad att testa på efter att läst Jennys matblogg
En enkel och frisk saft på bladen av svartavinbärsbusken och myntan toppat med lite citron. Blanda svartavinbärsbladen, myntablad, citronsyra och cirtonen som du tvättat och skivat i en kastrull eller liknande
Sila saftenoch blanda i socker och citronsyra. Som en husmor har jag fejjat och kokat hela dagen men med välförtjänta pauser framför tv-spelet med kaffe och praliner som energihöjare
Tvätta en citron och en lime och skär i tunna skivor. Tillsätt is och vatten och rör om. Koka upp socker och 1, 5 dl vatten i en kastrull tills vätskan blir klar och låt svalna. Pressa juice av 3 citroner och 2 lime
Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Sätt den på spisen igen och häll i sockret ochcitronsaften. Jag har inga egna rabarberplantor utan brukar tigga till mig från vänner och bekanta som har i överflöd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.