I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet medvaniljoch mörk rom. Jag hade tänkt att baka eget rostbröd att ha till, men eftersom jag är själv hemma med min vilda lilla dotter och jag inte orkar vänta till min man kommer hem ikväll, så kändes det enklare att slänga ihop scones
Söt plommonmarmeladmed kanel ochvanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel ochvanilj
Nej, det måste jag inte, men det är onekligen väldigt gott ihop med de flesta bär och frukter. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
Varm Vit Choklad medVanilj, Karamellsås ochRom. Värm mjölken tillsammans med kanel ochvanilj. Och om du är sjuk, som jag, så är det helt okej att toppa chokladen med både vispad grädde och marshmallows
med hålslev och koka ihop lagen tills den blir simmig. Servera med vispad grädde eller glass. vatten, socker, citronsaft, delad vaniljstångoch stjärnanis i en kastrull
Klassikern – cannelé de Bourdeaux – görs medvaniljochrom. Gräddglass medvanilj. Blanda muscovadosocker och vetemjöl i en bunke och rör ihop med äggblandningen
Just hemkommen från en lååååång promenad. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vaniljoch så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Ikväll har jag gjort plommonmarmelad, busenkelt och klart på nästan en timme. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronen skuren i tunna, små bitar, riven ingefära och vatten
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.