-) Det finns hur många varianter som helst på brödet, en del använder fil, andra yoghurt. Det smakar bara gott om brödet fortfarande får vara lite mjukt i mittenLägg bröden på ett galler och låt de svalna liteFörvara i plastpåsarGår bra att frysa inTIPS
Grädda brödet i ugnen längst ner, ca 10-15 min tills det har fått färg. Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade
Passa på - ibland går det fortare, då får man sänka värmen. Mjukttunnbröd från Jämtland12 st. 1-2 msk malda brödkryddor (kummin, anis, fänkål). Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, 2-3 mm, använd gärna kruskavel. 1-2 msk malda brödkryddor (kummin, anis, fänkål)
Ett nytt favoritbröd i min familj är Rantamors lättbakade tunnbröd. Rantamors tunnbröd50 g smör5 dl mjölkhalvt pkt jästev lite salt2 msk socker eller honung2 msk ljus sirap1/2 tsk hjorthornsalt2 dl grövre mjöl, t ex graham eller råg 9 dl vetemjölSmält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt
Ingredienser för 6-8 naanbröd. ca 0,75- 1 dl ljummet vatten. Dela degen i 6-8 bitar, rulla bitarna till små bollar. ca 0,75- 1 dl ljummet vatten. Dela degen i 6-8 bitar, rulla bitarna till små bollar
Grädda dem genast på en plåt klädd med bakplåtspapper, mitt i ugnen i 6-10 minuter. I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
-). 10- 12 dl vetemjöl special. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. 10- 12 dl vetemjöl special
Här kommer ett riktigt smarrigt bröd som bakas i lergryta. Trots namnet så ska jag inte ta åt mig äran, receptet har jag nämligen fått av en vän med samma fina namn som jag
Nu bakar jag mig igenom brödrecepten i Allt om mat-kokboken och hittills är jag väldigt nöjd. 8-9 dl vetemjöl special med fullkorn. 8-9 dl vetemjöl special med fullkorn
Platta ut dem till ovala, platta kakor - så tunt som möjligt. 6-8 st. Dela degen i 6-8 bitar. Gräddas i mitten av ugnen, 250 grader, i 6-8 minuter. 6-8 st. 6-8 minuter P
Godmorgon. Här hemma är det genomförkylt igen, jag fattar inget, jag var bra hela helgen och sen kom det en raketförkylning igen, men sluttjatat om det för nu ska jag bjuda er på gott frukostbröd
50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här. 11-13 dl rågsikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.