Grädda brulén i vattenbad i mitten av ugnen tills de stannar men fortfarande har lite gung i mitten. Smeten ska stanna men fortfarande har lite gung i mitten
Inte för länge, bara till smöret smält och bubblar lite. Fördela lite av lök- och persiljefräset i skalen och lägg en klick smör på varje mussla, ställ in i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter
Strö över gourmetflingsalt och lägg sedan en lite hög riven parmesanost på varje mussla. Gratinerade musslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor
Cremebrulén är klar när den stelnat, men fortfarande är lite "vobblig". Jag är ett stort fan av desserter, om någon dessutom lockar med en cremebrulé då är jag i himmelriket
Smeten kan se lite lös ut i mitten men den stelnar när den kallnar. Gratinera på hög värme i ugnen några minuter tills sockret smält, eller använd en liten gasolbrännare
1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Tillsätt vin och lite flingsalt. Skaka runt lite och låt musslorna koka upp. lite med salt. Musslor är alltid billigt, men i fredags var de extra billiga
Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem i en ugnssäker form med lite vatten i botten. Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellissera dem med en brännare eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamellisserat precis före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.