Dundernyttigt, glutenfritt surdegsformbröd med massor av finfina fettsyror
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader ½ dl mandelolja
  • 1/4 dl mörk dadelsirap
  • ½ dl nyponpulver - malt av hela nyponet
  • 2 msk havtornspulver (bild på det hittar du här)
  • ½ dl hela, gula eller bruna linfrön
  • ½ dl hela chiafrön
  • ½ dl PO-fiber
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl skalade hampafrön
  • 3 dl durramjöl
  • 2 dl rårismjöl
  • 1 dl hampamjöl
  • 3 msk glutenfritt surdegspulver
  • 1 tsk Himalayasalt
  • 2 msk malda psylliumskal - jag använde dem från Urtekram som inte är lika finmalda som vanlig Husk. Använder du Husk kan du minska mängden lite

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.