Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror
Dessutom är jag fullständigt övertygad om att den extra kostnad det skulle innebära på sikt skulle betala sig i form av färre benbrott, färre depressioner, mindre hjärt- och kärlsjukdomar och därmed minskade sjukhusvistelser och medicinkostnader
Jag inleder årets brödbak med ett innehållsrikt, smakrikt och supersupernyttigt bröd som är fullt av vitaminer, mineraler, spårämnen och goda fettsyror
Om du vill kan du smaksätta brödet med några juliga kryddor. Så här blev det, och som alltid innehåller brödet massorav nyttigheter och piggeliningredienser som förjagar eventuellt depp och vårtrötthet
Bröa medglutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller kokosflingor. Den som vill kan förstärka apelsinsmaken med lite apelsinlikör eller apelsinarom, men det är ingalunda nödvändigt
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Teffmjölet ( som tillhör familjen gräs och är glutenfritt) i sin tur kommer från nordafrika och används traditionellt i det etiopiska brödet/pannkakan injera
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
Kavla ut till en rund platta och fordra en smord pajform - gärna lite högre - med degen. Jag har sedan dess gjort bön- och kikärtspaj flera gånger med lite olika mjöl och lite olika fyllningar
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel. Idag var jag hemma hos mamma och de hade plockat en hel hink med blåbär
Bred krämen över rulltårtan och rulla ihop med hjälp av bakpapperet. Rulltårtan är glutenfri, men kan också lätt göras laktosfri med laktosfri färskost och laktosfri eller mjölkfri choklad
Blanda mandelmassan med cognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac). Finns ju en uppsjö av olika goda sorter - men jag har mina favoriter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.