Citronfräscha pajer
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Normalsaltat smör (rumstempererat)
  • 100 g Florsocker
  • 200 g Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 1 krm Salt
  • 550 g deg och är antagligen lite för mycket för en pajform, men den överblivna degen går utmärkt att bevara i kyl ca
  • 2 veckor eller frysa in
  • 20 minuter Grädda
  • 210 grader
  • 150 g Normalsaltat Smör (rumstempererat)
  • 60 g Florsocker
  • 1 st Ägg
  • 60 g Finriven mandel (mandelpulver)
  • 1 krm Salt
  • 1 knivsudd Riven muskotnöt
  • 250 g Vetemjöl
  • 600 g deg och är antagligen lite för mycket för en pajform, men den överblivna degen går utmärkt att bevara i kyl ca
  • 2 veckor eller frysa in
  • 20 minuter Grädda
  • 210 grader
  • Citronkräm (Lemon Curd)
  • 3 g Gelatinblad
  • 100 g Strösocker (1)
  • 4 st Ägg
  • 115 g Pressad citronsaft
  • 1 st Rivet skal av citron (bara det gula, det vita blir bittert)
  • 100 g Strösocker (2)
  • 150 g Rumstempererat osaltat smör
  • "Fusk"-chokladtryffel
  • 100 g Mörk choklad (65-70%)
  • 50 g Mjölkchoklad
  • 100 g Grädde
  • 20 g Mjölk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.