Kladdkaka

Kladdkaka Rocky Road

Kladdkaka Rocky Road

Den här kladdkakan är verkligen "to die for" ♥. Låt kladdkakan svalna helt i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 15-20 minuter
Kladdkaka med daimgädde

Kladdkaka med daimgädde

Låt svalna helt, kladdkakan kan gärna stå i kylenöver natten. Lossa kladdkakan ur formen.  Bred grädden ovanpå kladdkakan och dekorera med krossad daim
Vit kladdkaka med kokos

Vit kladdkaka med kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Smält chokladen i en skål och rör försiktigt ner det smälta smöret och äggen
Kladdkaka med kolafyllning

Kladdkaka med kolafyllning

Vi grillade och hade det lite gott och till efterrätt bakade jag en kladdkaka med kolafyllning. I söndags hade vi grannarna här
Kladdkaka med digestive, kaffe och dajm.

Kladdkaka med digestive, kaffe och dajm.

Botten. Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut kexmassan i botten av en rund form och grädda i mitten av ugnen i 175 grader (vanlig ugn), 160 grader (varmluftsugn) 10 min
Kladdkaka med dumlekola

Kladdkaka med dumlekola

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med dumlekolorna i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt
Kladdkaka med dumle

Kladdkaka med dumle

Kladdkaka, varför gör jag det så sällan.  . Snabbt att röra ihop, sköter sig sjlälv i ugnen och är ju så gott
Knäckig kladdkaka

Knäckig kladdkaka

Visste ni att det är Kladdkakans dag idag. Igår fick jag hem ett sånt trevligt bud från Arla med allt som behövdes för att göra en kladdkaka med knäckigt täcke, nästan som kladdkaka med toscatäcke
Kladdkaka med nougattäcke

Kladdkaka med nougattäcke

Man kan göra kladdkakan i en långpanna. Rör ihop alla torra ingredienser, inkl. hackad choklad. Rör ner äggen, blanda ordentligt
Kladdkaka med nötkola till fredagsfikat

Kladdkaka med nötkola till fredagsfikat

Varför inte ta och briljera med en kalasgod kladdkaka.  Kladdkaka med nötkola12 portioner 2 ägg2 dl strösocker1,5 dl vetemjöl3 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver100 g smör100 g hackad mörk choklad Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härSmöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameterVispa ägg och socker poröstBlanda de torra ingredienserna i en skålSmält smör tillsammans med hackad choklad på svag värme, under omrörningBlanda försiktigt alla ingredienser och häll i formenGrädda i 175 grader i ca 20 minuterLåt svalna i 30 minuterHäll grädde, socker och sirap i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmenoch klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över kakan och bred utServera ljummen eller kall 12 portioner 2 ägg