Vi är många som starta vår vecka med måndagsfasta men jag har fått många mejl om att ni har lite brist på inspiration och använder samma recept varje vecka
I söndags veckoplanerad vi maten och jag frågade barnen vad de ville att vi skulle äta. Eftersom Jimmy jobbar kväll så var det jag som fick ställa mig vid grillen och det är väl inte min starkaste sida att stå vid grillen
Men jag tänkte dela med mig av hur en matdag sett ut hos mig och Lennart nu i vinter. Vad har vi då gjort som varit skillnad mot hur vi ätit tidigare, kanske du undrar
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Vitkålsfrestelse med bacon och ädelost, blev dagens middag. Att låta den gå på svag värme under en längre tid, gör att vitkålen blir mjuk och fin
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta. Måndag igen, och vädret är i totalkaos. En gratäng gjord på köttfärs och squash, lite krispig gurka och rå broccoli serverade jag till
I love, paj och solen. Pajer i alla former, söta och matiga, det spelar ingen roll. Därför gjorde jag idag broccoli- och baconpaj med en doft av parmesanost såklart
Ett godkänt betyg, eller hur. Grönsaker och Sallad,. Ett litet meddelande och förtydligande. Har fått en arg kommentar och fördömmande på bloggen, om att jag har använt mig av kyckling i mina recept
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås. Skarpsås är något som jag växte upp med, och gillade skarpt, hi
Hur sedan andra gör är inget vi styr och ställer över, pekpinnar är inte direkt vad det handlar om Mårtenssons Kök, det som passar en kropp att äta passar inte en annan och det är upp till var och en att hitta rätt balans
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Och jag bara älskar´t. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Man kollar på bilden och sedan på receptet och upptäcker ganska snart om recepten, verkar påhittade eller om bilden är tagen, av något helt annat bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.