Av råmjölken lagade mamma kalvdans som vi sedan käkade med en klick jordgubbssylt. För ett tag sedan blev jag lite sugen på att laga till en kalvdans, men jag vill inte använda råmjölk (jag tycker att kalven behöver råmjölken bättre än vad jag gör)
Ja, som man hör på namnet har jag gjort en "falsk kalvdans". Om man ska göra en äkta kalvdans behöver man ju råmjölk, vilket jag har lite svårt att få tag på
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter
Julig gröt. Vi brukar alltid avsluta julafton med en tallrik risgrynsgröt och en skinkmacka. Trots att vi ätit julmat och fikat, knäckt nötter och ätit godis och magen står i trekvart så är det ändå av någon konstig anledning jättegott med gröten på kvällen
Sätt på ugnen på 200º. Blanda blandfärsen med aromatkryddan. Forma färsen till två "fläskfiléer". Frys in i tre timmar eller blanda och frys in när du t ex köpt färsen, tag upp tre timmar innan du skall tillaga maten
Vår semester känns långt borta nu, redan efter två veckor på jobbet. Nu är det bara att se fram emot det mysiga som kommer med hösten, tända ljus och fina höstfärger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.