Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter

Kavring till Passion för mat

Kavring brukar vi bara baka på jul och påsk här på Solhaga. Men nu till Passion för mat fick vi en beställning av kocken Katja Palmdahl som vill använda den till mässans stora avsmakningsmeny
Tobleronefondue

Tobleronefondue

Värm grädden i en kastrull. Tillsätt chokladbitarna och smält dem under omrörning tills de löst sig. Tillsätt konjaken
Anti-inflammatorisk hummus

Anti-inflammatorisk hummus

Men tidbrist gör att jag idag istället bjuder er på hummusen som jag lagade till mina duktiga deltagare
Varför inte fondua till nyår?

Varför inte fondua till nyår?

Köttet som jag använder brukar vara fläskfile, älgkött eller nått nötkött. Fisk och kyckling går också bra men ha en egen gryta till vardera sort då
Thaigryta med fläskfilé

Thaigryta med fläskfilé

Den roligaste maten att laga är nog festmaten. Jag har rätt många rätter att variera bland och jag tror att ingen har serverats samma mat två gånger

Fondue på Allerum med tillbehör

Gnid in fonduegrytan med en skalad och delad vitlöksklyfta. Häll i vinet och låt. koka upp. Ta grytan från värmen, rör ner osten i vinet och tillsätt maizenamjölet
Myskväll med fondue

Myskväll med fondue

Basen till mina fonduesåser är hälften gräddfil som fått stå och rinna av sig i ett kaffefilter någon timme och hälften hemgjord majonäs
Ostfondue smaksatt med nejlika

Ostfondue smaksatt med nejlika

Koka upp vinet med nejlikorna i en tjockbottnad gryta eller fonduegryta. Tillsätt osten lite i taget och låt den långsamt smälta under omrörning