Grillade fläskkotletter med ljuvlig kall sås.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 msk vitt vin
  • 1 msk soja
  • 1-2 krossade vitlöksklyftor
  • Marinad till fläskkotlett
  • ½ dl kikomansoja
  • ½ dl olja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • peppar
  • Blanda samman och låt kotletterna marinera i blandningen, minst 3 timmar men gärna över dagen. Ett bra tips är att marinera köttet i en plastpåse, försök klämma ur så mycket luft som möjligt.
  • Ta upp köttet från marinaden och grilla.
  • Kall sås med västerbottenost och rosépeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk rosépepparkorn
  • 1-2 dl fint riven västerbottenost, beroende på eget tycke och smak
  • Krossa rosépepparkornen och blanda samman med övriga ingredienser. Låt stå kallt till serveringen, gärna någon timme så smaken får mogna till sej ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.