Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Helstekt FläskfileSalta och peppra runt en hel fläskfilé, häll på lite honungsmarinad. Stek i stekpanna och smaksätt med salt, svartpeppar och hackad färsk timjan
Salta och peppra. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigtoch servera varmt tillsammans med en grön sallad
Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Sötpotatis är lite annorlunda. Skär getosten i centimeterstjocka skivor och lägg på potatisen, toppa varje ostbit med en klick honung och sprid ut valnötter runt om
Fräs ett par minuter till och krydda medtimjanoch rosmarin samt salt och peppar. Jag hade redan då bestämt mig att första receptet jag skulle testa var helstekt kyckling med äpple ochtimjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.